kunst mag schuren

Over Lyckas, over Lydeke

 


 

 

Mijn naam is Lydeke van Soest.

Lyckas is de naam waarmee ik mij presenteer, het staat voor vooruitgang, succes. 

Kunst inspireert en roept een reactie op, toch bestaat er bij kunst geen oordeel.

 'Kunst dwingt onbewust respect af voor de omgeving. Daarom brengen we onze schilderijen en sculpturen niet onder in een afgebakend ‘museumpje’, maar integreren we ze in de leefwereld van personeel en studenten. Want kunst is als wetenschap: ze zijn allebei grensverleggend.'  'Dankzij de aanwezigheid van kunst is er zo weinig vandalisme is op onze campussen'  Volgens Ernest Van Buynder Universiteit Antwerpen 


Ik schilder intuïtief, met een knipoog naar mooi, soms schuurt het beeld. Dat provoceren vind ik leuk. Een tikkeltje rebels. Ik schilder wat ik zie, kijken met de ogen dicht. Een samenhang van mooi en de blik achter de ogen. Dat zit in kleur vorm en expressie.

Ik werk veel met het paletmes en schilder met acryl en soms met olieverf die ik verdun met water of olie.  Of ik combineer.

Creativiteit op school, op het werk en thuis geeft ruimte en de beste concepten worden erdoor uitgedacht. Maar vooral maakt het inventief en het geeft de geest ruimte. Oplossingen bedenken gaat makkelijker met een creatieve geest, oordeel niet en durf buiten de lijntjes te kleuren! 

Met kijken naar kunst ga je zien!


Heb je interesse voor een schildersdoek? benader mij dan.

De volgende stap is mijn galerij.

 

 


 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn